Chana saag (indická cizrna se špenátem)
Recepty, LuštěninySuroviny
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička celého římského kmínu
- 2 stroužky česneku prolisovaný
- 2 cm kořene zázvoru nastrouhané
- 1 cibule nakrájená na jemno
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky Garam masala
- chilli koření dle chuti
- 1 lžíce rajčatového pyré (protlaku)
- 2 hrnky uvařené cizrny
- 200 g listového špenátu (čerstvý nebo mražený)
- sůl
Postup Chana saag (indická cizrna se špenátem)
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej a minutu na něm opékáme římský kmín, až než začne praskat.
Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a opékáme další minutu. Poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout.
Zasypeme zbývajícím kořením (mletý římský kmín, koriandr, garam masala a chili), promícháme a přidáme rajčatové pyré.
Přisypeme cizrnu, podlijeme asi 2 dl vody a vložíme nahrubo nakrájený špenát. Osolíme.
Přivedeme k varu a pod pokličkou povaříme 5-10 minut. Podáváme nejlépe s rýží.