Cuketové špagety se žampiony v parmezánové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 malé cukety
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
200 g žampionů
petrželka
200 ml smetany
parmezán
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájejte najemno, česnek také. Na směsi másla a oleje osmahněte cibuli, pak přidejte česnek a po chvíli překrájené žampiony. Za občasného míchání orestujte.

  2. Mezitím pokrájejte cukety na tenké nudličky - pokud máte spiralizér, jde to rychleji. Je možné použít i škrabku na julienne.

  3. Na orestované žampiony přidejte dvě hrsti strouhaného parmezánu, petrželku, smetanu, přiveďte k varu a nechte zredukovat do husté omáčky. Pak přidejte pokrájenou cuketu a pouze párkrát v pánvi prohoďte, aby se prohřála.

  4. Na talíři posypte ještě znovu parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!