Ovocné řezy s vanil. krémem a želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
4 vejce
25 dkg cukr krupice
25 dkg polohrubé mouky
1 dcl oleje
1 dcl vlahé vody
1 prášek do pečiva
Vanilkový krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
20dkg cukru
1 máslo
ovoce dle chti
2 sáčky želé v prášku

Postup přípravy receptu

  1. piškot: z bílků udělat tuhý sníh, žloutky a cukr vyšlehat do pěny a pak postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a pak přidat olej a vodu, vše smíchat a nakonec lehce přimíchat tuhý sníh. Dát na vymazaný a moukou vysypaný plech a peču asi 20 min na 180°C.

  2. krém: klasicky uvaříme pudinky z 1/2 l mléka, 2 pudinků a cukru do husté kaše, necháme vychladnout.

  3. V druhé misce si rozšleháte máslo s cukrem a pak přidáme vychladlý pudink.

  4. Na upečený a vychladlý piškot dáme krém, poklademe ovoce a nakonec uděláme podle návodu želé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!