Ovocné řezy s vanil. krémem a želatinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- 4 vejce
- 25 dkg cukr krupice
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1 dcl oleje
- 1 dcl vlahé vody
- 1 prášek do pečiva
- Vanilkový krém:
- 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 20dkg cukru
- 1 máslo
- ovoce dle chti
- 2 sáčky želé v prášku
Postup Ovocné řezy s vanil. krémem a želatinou
Postup přípravy receptu
-
piškot: z bílků udělat tuhý sníh, žloutky a cukr vyšlehat do pěny a pak postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a pak přidat olej a vodu, vše smíchat a nakonec lehce přimíchat tuhý sníh. Dát na vymazaný a moukou vysypaný plech a peču asi 20 min na 180°C.
krém: klasicky uvaříme pudinky z 1/2 l mléka, 2 pudinků a cukru do husté kaše, necháme vychladnout.
V druhé misce si rozšleháte máslo s cukrem a pak přidáme vychladlý pudink.
Na upečený a vychladlý piškot dáme krém, poklademe ovoce a nakonec uděláme podle návodu želé.