Lízátkový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

PIŠKOTOVÝ KORPUS:
4 vejce
160 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
4 PL oleje
prášek do pečiva
LÍZÁTKA:
75 g másla
300 g zbylého piškotu
8 lžic sirupu
1,5 pl moučkového cukru
poleva
zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme korpus,necháme vychladnout.

  2. Vykrojíme 3 kruhy, ze kterých uděláme vázičku a zbytek: 300 g ponecháme na lízátka.

  3. Kruhy slepíme marmeládou, či libovolným krémem, potřeme boky a obalíme v kokosu.

  4. Z výše uvedené směsi na lízátka utvoříme hmotu, ze které uděláme kuličky. Ty dáme na 1 hodinu do mrazničky.

  5. Poté rozpustíme polevu, nachystáme zdobení.

  6. Špejli namočíme do čokolády, zapíchneme do kuličky, namočíme do polevy a dozdobíme.

  7. Zapíchneme nejlépe do polystyrénu a necháme zaschnout.

  8. Pak zapícháme do piškotové vázičky a ozdobíme mašlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!