Lízátkový dortík
Recepty, DortySuroviny
- PIŠKOTOVÝ KORPUS:
- 4 vejce
- 160 g polohrubé mouky
- 160 g cukru krupice
- 4 PL oleje
- prášek do pečiva
- LÍZÁTKA:
- 75 g másla
- 300 g zbylého piškotu
- 8 lžic sirupu
- 1,5 pl moučkového cukru
- poleva
- zdobení
Postup Lízátkový dortík
Postup přípravy receptu
-
Upečeme korpus,necháme vychladnout.
Vykrojíme 3 kruhy, ze kterých uděláme vázičku a zbytek: 300 g ponecháme na lízátka.
Kruhy slepíme marmeládou, či libovolným krémem, potřeme boky a obalíme v kokosu.
Z výše uvedené směsi na lízátka utvoříme hmotu, ze které uděláme kuličky. Ty dáme na 1 hodinu do mrazničky.
Poté rozpustíme polevu, nachystáme zdobení.
Špejli namočíme do čokolády, zapíchneme do kuličky, namočíme do polevy a dozdobíme.
Zapíchneme nejlépe do polystyrénu a necháme zaschnout.
Pak zapícháme do piškotové vázičky a ozdobíme mašlí.