Smetanový řez s meruňkami z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 4 vejce (zvlášť bílky)
- 2 pol. lžíce solamylu
- 4 pol.lžíce pol.mouky
- 3 pol.lžíce cukru
- 1 pol.lžíce klasického kakaa
- 1/2 prášek do pečiva
- KRÉM:
- 1 želírovací ztužovač šlehačky
- 1 smetana
- 1 vanilkový cukr
- 1 pol.lžíce cukru
- NA PROLOŽENÍ:
- 1 meruňkový kompot
- POLEVA:
- šťáva z toho kompotu
- 3 čajové lžičky solamylu",
Postup Smetanový řez s meruňkami z remosky
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: bílky našleháme v sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh. Těsto nalijeme do remosky a pečeme 15 minut / el.trouba 170°C cca 10 minut v remosce se těsto tolik nevysuší, upečený korpus necháme vychladnou.
Poté na něj poklademe okapané meruňky.
KRÉM: ztužovač šlehačky dáme do misky, zalijeme ho smetanou, přidáme cukry a šleháme cca 2 minuty dokud tekutina neztuhne. Pak jí zalijeme meruňky.
POLEVA: šťávu z kompotu + solamyl svaříme a přelijeme jím krém.
Necháme 2 hodiny v chladničce, poté podáváme.