Smetanový řez s meruňkami z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
4 vejce (zvlášť bílky)
2 pol. lžíce solamylu
4 pol.lžíce pol.mouky
3 pol.lžíce cukru
1 pol.lžíce klasického kakaa
1/2 prášek do pečiva
KRÉM:
1 želírovací ztužovač šlehačky
1 smetana
1 vanilkový cukr
1 pol.lžíce cukru
NA PROLOŽENÍ:
1 meruňkový kompot
POLEVA:
šťáva z toho kompotu
3 čajové lžičky solamylu",

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: bílky našleháme v sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh. Těsto nalijeme do remosky a pečeme 15 minut / el.trouba 170°C cca 10 minut v remosce se těsto tolik nevysuší, upečený korpus necháme vychladnou.

  2. Poté na něj poklademe okapané meruňky.

  3. KRÉM: ztužovač šlehačky dáme do misky, zalijeme ho smetanou, přidáme cukry a šleháme cca 2 minuty dokud tekutina neztuhne. Pak jí zalijeme meruňky.

  4. POLEVA: šťávu z kompotu + solamyl svaříme a přelijeme jím krém.

  5. Necháme 2 hodiny v chladničce, poté podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!