Kuřecí na červeném kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks kuřecích řízků prsních nebo stehenních
- 1/2 malé brokolice
- 1 červená paprika
- 1/2 cukety
- 1 červená cibule
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička nebo dle chuti červené kari pasty
- špetka cukru
- sůl dle potřeby
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička solamylu
Postup Kuřecí na červeném kari
Postup přípravy receptu
-
V rozpálené wok pánvi na olivovém oleji opečeme kostky kuřecího masa a osolíme. Přidáme nasekaný zázvor, kari pastu, necháme rozvonět za stálého míchání.
Vložíme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky a postupně přidáváme na větší kousky nakrájenou papriku, cuketu a růžičky brokolice.
Promícháme, chvilku restujeme a podlijeme kokosovým mlékem. Přidáme špetku cukru, limetkovou šťávu, dosolíme a dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží.