Kuřecí na červeném kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kuřecích řízků prsních nebo stehenních
1/2 malé brokolice
1 červená paprika
1/2 cukety
1 červená cibule
1 cm čerstvého zázvoru
400 ml kokosového mléka
1 lžička nebo dle chuti červené kari pasty
špetka cukru
sůl dle potřeby
šťáva z 1/2 limetky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. V rozpálené wok pánvi na olivovém oleji opečeme kostky kuřecího masa a osolíme. Přidáme nasekaný zázvor, kari pastu, necháme rozvonět za stálého míchání.

  2. Vložíme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky a postupně přidáváme na větší kousky nakrájenou papriku, cuketu a růžičky brokolice.

  3. Promícháme, chvilku restujeme a podlijeme kokosovým mlékem. Přidáme špetku cukru, limetkovou šťávu, dosolíme a dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!