Slaninové pikantní fazole s rajčaty na topince
Recepty, LuštěninySuroviny
- červené fazole ve slaném nálevu (plechovka)
- sekaná rajčata (plechovka)
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- menší zelená paprika
- lžíce světlé sojové omáčky
- chilli paprička
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- topinky
- strouhaný sýr
Postup Slaninové pikantní fazole s rajčaty na topince
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájenou na kousky opečeme do křupava. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a po zesklovatění i papriku. Společně chvíli restujeme.
Přisypeme scezené fazole a rajčata. Pořádně prohřejeme a dochutíme sojovou omáčkou, chilli papričkou, pepřem a solí.
Necháme probublat, omáčka by měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek a čerstvě mletý pepř.
Připravíme topinky, potřeme je česnekem a navrstvíme horkou směs. Posypeme oblíbeným sýrem a můžeme podávat.