Kuřátko na pomerančích s omáčkou z rumu, čokolády a pomeranče

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 jarní kuřátka
Na marinádu:
1 dcl oleje
4 lžíce rumu
4 stroužky česneku
lžička drceného chilli
lžíce Worcesteru
větvička rozmarýnu
Dále budeme potřebovat:
1 červenou cibuli
chilli
lžíce hnědého cukru
2 lžíce rumu
2 kostičky čokolády
šťáva ze 2 pomerančů
lžíce balsamikového octa
sůl
pepř
pár větviček rozmarýnu
3 dcl vývaru
1 pomeranč na ozdobu
brambory
trochu smetany a másla na kaši

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme marinádu. Do větší misky si dáme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Osolené a opepřené maso v něm marinujeme několik hodin. Před vložením jsem kůži na několika místech propíchala.

  2. Potom pečeme kuřátka přikryté v troubě do zlatova.

  3. V kastrůlku si rozpálíme olej a na něm pokrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Přidáme cukr, krátce orestujeme a zalijeme vývarem zároveň s rumem a rozmarýnem. Vaříme dokud se alkohol nevyvaří. Stačila chvilka, asi 10 minut. Zahustíme a vypneme. Dochutíme solí, pepřem a drceným chilli.

  4. Ted můžeme přidat pomerančovou šťávu a čokoládu. Vymícháme v krásně hladkou omáčku.

  5. Po upečení kuřátek vlijeme výpek do omáčky.

  6. Přílohu jsem volila bramborovou zapečenou kaši, do které jsem přidala trochu smetany, máslo jarní cibulku, sůl a pepř.

  7. Zároveň s kaší si můžeme dát péci několik plátků pomeranče na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!