Vepřová kotleta na tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 širší kousky vepřové kotlety bez kosti
- 4 lžíce oleje
- tymián
- worcester na pokapání
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Na dodělání:
- 200 ml horké vody
- 100 ml studené vody
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce worcesteru
- 1/2 masoxu
- tymián
- sůl
- pepř
Postup Vepřová kotleta na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Kotletu naklepeme, posolíme, opepříme, pokapeme worcesterem, posypeme tymiánem, a obalíme v hladké mouce. Na oleji ji opečeme dozlatova a dáme do druhého kastrolku.
Do oleje, kde jsme opékali kotletu, dáme cibuli a česnek a opečeme jen mírně dozlatova, zalijeme jí horkou vodou. Když chytne var, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, worcester, masox, tymián a povaříme.
Šťávu přecedíme na maso, necháme prohřát. Podle chuti osolíme a opeříme. Podáváme s hranolky, nebo brambory, já jsem opekla tymiánové brambory v troubě.