Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 250 g cukru krupice
- 120 g másla
- 350 g polohrubé mouky
- 3 lžíce mandlových plátků
- 3 smetany ke šlehání
- 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)
- 50 g kakaa
- 50 g strouhané čokolády
Postup Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou.
Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech.
Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 175 °C.
Upečený piškot necháme vychladnout.
Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.
Smetany smícháme s vanilkovými krémy (nebo se dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme.
Poté rozetřeme na upečený koláč. Posypeme hustě kakaem.
Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty.
Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.