Hořčicová omáčka s vejci a bramborovou kaší

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kg brambor
8 vajec
25 g másla
3 PL hladké mouky
400 ml zeleninového vývaru
200 g smetany nebo mléka
1-2 PL hořčice plnotučná
pepř
pažitka
sůl na dosolení (vývar je již slaný)
trochu octa -nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Okrájené brambory uvařte ve slané vodě a udělejte bramborovou kaši. Vejce uvařte natvrdo nebo nahniličko.

  2. Do kastrolu, ve kterém budete vařit omáčku, rozehřejte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání metlou přidávejte vývar a smetanu, až do požadované hustoty omáčky. Nakonec vmíchejte hořčici a omáčku dochuťte. Můžete také přidat nadrobno nasekanou pažitku nebo libeček.

  3. Bramborovou kaši dejte do středu talíře, rozhrňte ji ke krajům, doprostřed nalijte omáčku a vložte dvě rozkrojená vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!