Hořčicová omáčka s vejci a bramborovou kaší
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 kg brambor
- 8 vajec
- 25 g másla
- 3 PL hladké mouky
- 400 ml zeleninového vývaru
- 200 g smetany nebo mléka
- 1-2 PL hořčice plnotučná
- pepř
- pažitka
- sůl na dosolení (vývar je již slaný)
- trochu octa -nemusí být
Postup Hořčicová omáčka s vejci a bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Okrájené brambory uvařte ve slané vodě a udělejte bramborovou kaši. Vejce uvařte natvrdo nebo nahniličko.
Do kastrolu, ve kterém budete vařit omáčku, rozehřejte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání metlou přidávejte vývar a smetanu, až do požadované hustoty omáčky. Nakonec vmíchejte hořčici a omáčku dochuťte. Můžete také přidat nadrobno nasekanou pažitku nebo libeček.
Bramborovou kaši dejte do středu talíře, rozhrňte ji ke krajům, doprostřed nalijte omáčku a vložte dvě rozkrojená vejce.