Frankfurtská polévka se zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce sladké mleté papriky
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 masox (nemusí být)
- pepř
- sůl
- 1/2 petržele
- 1 mrkev
- 5 plátků celeru
- 2 brambory
- 2 nožičky tenkých párků
Postup Frankfurtská polévka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme sádlo, zesklovatíme cibulku, přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a zasypeme hladkou moukou, po chvíli mletou paprikou, promícháme a zalijeme asi 1,5 l vody, rozmícháme dohladka, přidáme bobkový list a nové koření, opepříme, vložíme masox, podle chuti osolíme a necháme vařit asi 15 minut.
Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka za občasného promíchání, aby se nám polévka nepřichytila u dna, těsně před odstavením z ohně do hrnce vhodíme nakrájené párky a necháme chvilku provařit.