Dýňová pomazánka (nejen) na topinky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

dýně (nejlépe Hokkaido)
olivový olej
česnek (hodně)
feferonka dle chuti
sůl
pepř
trochu kari
trochu citronové šťávy
1 PL sádla

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 180°C doměkka.

  2. Upečenou dýni rozmačkáme šťouhadlem na brambory, vmícháme sádlo, utřený česnek, nasekanou feferonku, kari, sůl a pepř.

  3. Ochutíme trochou citronové šťávy a necháme vychladnout.

  4. Mažeme na tousty, topinky apod. Můžeme také smíchat s krémovým sýrem a používat jako pomazánku na čerstvé pečivo, jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!