Fazolový makovec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na formu o průměru 24 cm:
- 200 g suchých bílých fazolí
- 4 vejce
- 120 g mletého máku
- 100 g slunečnicových semínek
- 4 lžíce kokosového oleje
- 60 g vanilkového cukru
- šťávu z 1/2 citronu
- plátky másla na povrch
Postup Fazolový makovec
Postup přípravy receptu
-
Fazole si den předem namočíme, druhý den vodu slijeme a cca 20 minut bez solení povaříme.
Přesuneme do mixéru a jednoduše fazole rozmixujeme i s vodou, poté přidáme mák, semínka, olej, vejce jedno po druhém, cukr i citronovou šťávu.
Chceme-li mít makovec kypřejší a spíše sušší, je samozřejmě možnost vyšlehat zvlášť žloutky s cukrem a bílky do sněhu a vše nakonec opatrně smísit.
Výslednou směs nakonec přelijeme do dortové formy, poklademe plátky másla a dáme péct při 200 stupních cca na 40 minut.