Fazolový makovec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na formu o průměru 24 cm:
200 g suchých bílých fazolí
4 vejce
120 g mletého máku
100 g slunečnicových semínek
4 lžíce kokosového oleje
60 g vanilkového cukru
šťávu z 1/2 citronu
plátky másla na povrch

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den předem namočíme, druhý den vodu slijeme a cca 20 minut bez solení povaříme.

  2. Přesuneme do mixéru a jednoduše fazole rozmixujeme i s vodou, poté přidáme mák, semínka, olej, vejce jedno po druhém, cukr i citronovou šťávu.

  3. Chceme-li mít makovec kypřejší a spíše sušší, je samozřejmě možnost vyšlehat zvlášť žloutky s cukrem a bílky do sněhu a vše nakonec opatrně smísit.

  4. Výslednou směs nakonec přelijeme do dortové formy, poklademe plátky másla a dáme péct při 200 stupních cca na 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!