Dýňové ragú s hlívou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg oranžové dýně
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- olej
- 1 dl smetany
- sůl
- mletý pepř
- 1 kapie
- 3 - 4 špekáčky
- 250 g hlívy
- lístky šalvěje
Postup Dýňové ragú s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Dyňu narežeme na malé kocky. 1/3 dyne odoberieme nabok.
Dužinu nakrájame na malé kocky.
Zázvor, cesnak a 1 cibuľu narežeme nadrobno a opražíme na troche oleja. Pridáme 2/3 narezanej dyne, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nezačne rozpadávať.
Medzitým opražíme v druhom kastróliku narezanú druhú cibuľu a šalviové listy, pridáme narezanú hlivu a asi 5 minút opražíme.
Keď sa dyňa začne rozpadávať, hlivu pridáme k dyni, vložíme zvyšok narezanej dyne a na pásiky narezanú kapiu a povaríme na slabom plameni asi 10 minút.
Vložíme narezané špekačky, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame s chlebom.