Dýňové ragú s hlívou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg oranžové dýně
kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 cibule
olej
1 dl smetany
sůl
mletý pepř
1 kapie
3 - 4 špekáčky
250 g hlívy
lístky šalvěje

Postup přípravy receptu

  1. Dyňu narežeme na malé kocky. 1/3 dyne odoberieme nabok.

  2. Dužinu nakrájame na malé kocky.

  3. Zázvor, cesnak a 1 cibuľu narežeme nadrobno a opražíme na troche oleja. Pridáme 2/3 narezanej dyne, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nezačne rozpadávať.

  4. Medzitým opražíme v druhom kastróliku narezanú druhú cibuľu a šalviové listy, pridáme narezanú hlivu a asi 5 minút opražíme.

  5. Keď sa dyňa začne rozpadávať, hlivu pridáme k dyni, vložíme zvyšok narezanej dyne a na pásiky narezanú kapiu a povaríme na slabom plameni asi 10 minút.

  6. Vložíme narezané špekačky, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!