Plněný Velikonoční řízek
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí prsa
- 2 hrsti větších listů kopřiv
- Tyrolský sýrový salám
- Eidam (nebo jiný tvrdší sýr)
- sůl
- sušený česnek
- olej
- strouhanka
- vejce
- Solamyl
Postup Plněný Velikonoční řízek
Postup přípravy receptu
-
Z masa uděláme 2 plátky, které rozklepeme na co největší kus, z obou stran je osolíme a posypeme sušeným česnekem.
Na polovinu plátku dáme kopřivové listy v několika řadách, pak Tyrolský salám a silný pruh(kvádr) sýra. vSepneme kovou jehlicí, nebo párátky a obalíme v solamylu, osolených našlehaných vajíčkách a strouhance.
Smažíme v malém množství oleje a nejprve přikryjeme poklicí, aby se nám maso pěkně prosmažilo-je pak křehoučký.