Květák plněný mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 květák
- 0,5 kg mletého masa
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 cibule (větší)
- 1 čerstvá paprika
- pepř
- sůl
- NA OBALENÍ:
- vejce
- strouhanka
- hladká mouka
Postup Květák plněný mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu jsem si předvařila květák (ale není to nutné dělat o den dřív) cca. 10 min., aby byl tvrdý a nerozpadal se.
Do mletého masa přidáme vejce, mouku, strouhanku, cibuli, česnek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Směsí vyplníme všechna volná místa mezi růžičkami předvařeného květáku (já jsem vstřikovala cukrářským pytlíkem).
Nakonec mezi růžičky přidáme proužky papriky.
Obalíme v trojobalu, přendáme do pekáčku s olejem a za občasného přelévání pečeme na 190 stupňů asi hodinu do zlatova (já jsem při pečení květák otáčela, šlo to těžko, ale v receptu je psáno přelévat olejem).