Květák plněný mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 květák
0,5 kg mletého masa
2 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 vejce
1 cibule (větší)
1 čerstvá paprika
pepř
sůl
NA OBALENÍ:
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu jsem si předvařila květák (ale není to nutné dělat o den dřív) cca. 10 min., aby byl tvrdý a nerozpadal se.

  2. Do mletého masa přidáme vejce, mouku, strouhanku, cibuli, česnek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

  3. Směsí vyplníme všechna volná místa mezi růžičkami předvařeného květáku (já jsem vstřikovala cukrářským pytlíkem).

  4. Nakonec mezi růžičky přidáme proužky papriky.

  5. Obalíme v trojobalu, přendáme do pekáčku s olejem a za občasného přelévání pečeme na 190 stupňů asi hodinu do zlatova (já jsem při pečení květák otáčela, šlo to těžko, ale v receptu je psáno přelévat olejem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!