Fuetové rolky z krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovice (může být i jiná část prasátka)
2 cibule
2 kyselé okurky
2 vejce natvrdo
1 malý rajčatový protlak
4 lahůdkové cibulky
kousek klobásy Fuet extra (může být i jiná)
plnotučná hořčice
1 libový špekáček
sterilovaná kapie
1 mrkev
tmavá jíška Knorr
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si vykostíme, pokud je s kostí a nařežeme si co největší plátky které naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a nakonec 3/4 rajským protlakem, 1/4 nám ho musí zbýt do omáčky. Každý plátek naplníme 1/4 vajíčka na tvrdo uvařeného, 1/4 kyselé okurky, 1/2 lahůdkové cibulky - bílé části, 1/4 buřta a poklademe sterilovanou kapií, stočíme do rolky a zajistíme kovovými jehlami, nebo ovážeme.

  2. Cibule si nakrájíme nahrubo, dáme jí na olej osmažit do sklovita a na ní dáme osmažit rolky ze všech stran. Zatím si nakrájíme klobásku Fuet na nudličky, mrkev na slabá kolečka a pokud vám zbyde z plnění plátků cokoliv nakrájíme na malé kousky i zelenou část lahůdkové cibulky.

  3. Pokud máme rolky osmahnuté zalijeme je vodou a dusíme, po půl hodině přidáme Fuet, mrkev a vše ostatní, opepříme, dáme zbylou 1/4 rajčatového protlaku, dosolíme a dusíme, až je maso krásně měkké a pak už si jen omáčku zahustíme jíškou Knorr tak, jak máme rádi hustou. Servírujeme rolky nakrájené na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!