Dršťková polévka z papiňáku

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg hovězí dršťky
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
bobkový list
nové koření
pepř celý
sůl
Masox
červená paprika
gulášové koření
česnek
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky propereme se solí a dáme vařit spolu s bobkovým listen, novým kořením, masoxem a celým pepřem.

  2. Vařím v papiňáku, takže cca 20 minut. Poté je znovu vypereme a celé zopakujeme.

  3. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, poprášíme červenou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme studenou vodou tak, aby se neudělaly hrudky. Přidáme masox, pokrájené dršťky, gulášové koření, majoránku, česnek a necháme provařit. Popřípadě dochutíme dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!