Dršťková polévka z papiňáku
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg hovězí dršťky
- 2 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- sůl
- Masox
- červená paprika
- gulášové koření
- česnek
- majoránka
Postup Dršťková polévka z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Dršťky propereme se solí a dáme vařit spolu s bobkovým listen, novým kořením, masoxem a celým pepřem.
Vařím v papiňáku, takže cca 20 minut. Poté je znovu vypereme a celé zopakujeme.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, poprášíme červenou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme studenou vodou tak, aby se neudělaly hrudky. Přidáme masox, pokrájené dršťky, gulášové koření, majoránku, česnek a necháme provařit. Popřípadě dochutíme dle vlastní chuti.