Dýňová polévka se zázvorem a kari
Recepty, PolévkySuroviny
- dýně Hokaido
- cibule
- olivový olej
- troška másla
- stroužek česneku
- 3 tenké plátky zázvoru
- kari koření
- muškátový oříšek
- smetana na vaření
Postup Dýňová polévka se zázvorem a kari
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli pokrájíme na větší kostičky a na olivovém oleji s kouskem másla v hrnci osmažíme.
Přídáme na kostky pokrájenou dýni, kterou předem omyjeme a vydlabeme vnitřek (Hokaido není již potřeba loupat, krásně se uvaří a rozmixuje i s kůrou). Necháme kostky dýně chvíli osmahnout společně s cibulí a zalijeme vodou.
Do vody přidáme i na větší plátky nakrájený stroužek česneku a 3 plátky zázvoru a přivedeme k varu.
Až je dýně měkká (uvařená je opravdu poměrně rychle), sundáme hrnec z ohně a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Pokud by se polévka zdála velmi hustá, zředíme vodou na požadovanou hustotu.
Vrátíme na plotnu, přidáme lžičku kari koření a maličko nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme vše společně provařit, osolíme podle chuti a nakonec zjemníme smetanou na vaření.