Kakaové sádlovky s marmeládou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na 35 ks:
170 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
150 g sádla
60 g kakaa
marmeláda (nejlépe rybízová)
cukr moučka na poprášení
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, cukr a kakao. Přidejte sádlo a ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a uložte do druhého dne do lednice.

  2. Druhý den nechte těsto povolit a odebírejte z něj kousky o váze 15 g. Z každého kousku těsta tvarujte kuličky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Na každou kuličku jsem lehce zatlačila dlaní a poté jsem do ni druhým koncem vařečky udělala důlek. Kuličky jsem zploštila proto, aby tolik nepraskaly. Pokud i tak nějaká kulička při tvoření důlku praskla, opět jsem vytvarovala kuličku, zatlačila na ni dlaní a udělala jsem do ní důlek.

  4. Plech se sádlovkami vložte do předehřáté trouby na 170°C a pečte je asi 10 minut.

  5. Upečené sádlovky nechte vychladnout a poté důlky vyplňte marmeládou. Sádlovky můžete plnit jakoukoli zavařeninou, nejlépe rybízovou.

  6. Kakaové sádlovky je dobré dělat alespoň týden dopředu, aby těsto vsáklo marmeládu a změklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!