Husarské koláčky s marmeládou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na 42 koláčků:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g namletých lískových ořechů
2 žloutky
1 vanilkový cukr
120 g marmelády
45 g moučkového cukru + cukr na posypání koláčků

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nebo na pracovní plochu vysypte mouku, ořechy, vanilkový cukr a suchou směs promíchejte. Dále přidejte žloutky, máslo a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a v chladničce ho nechte odpočinout do druhého dne.

  2. Druhý den nechte těsto povolit a odebírejte z něj kousky o váze 15 g. Z každého kousku těsta tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Druhým koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek. Koláčky vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte je 7 - 10 minut.

  4. Než se koláčky upečou, připravte si marmeládu. K té přisypte moučkový cukr a vše důkladně promíchejte. Na koláčky jsem použila višňovou marmeládu.

  5. Upečené koláčky nechte vychladnout a poté důlky vyplňte marmeládou. Marmeládu jsem přendala do cukrářského sáčku, abych neměla koláčky upatlané.

  6. Takto připravené koláčky nechte zavadnout na vzduchu asi 1-2 dny. Následně je pocukrujte moučkovým cukrem a uchovejte v plechové dóze.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!