Husarské koláčky s marmeládou
Recepty, CukrovíSuroviny
- Na 42 koláčků:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g namletých lískových ořechů
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 120 g marmelády
- 45 g moučkového cukru + cukr na posypání koláčků
Postup Husarské koláčky s marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nebo na pracovní plochu vysypte mouku, ořechy, vanilkový cukr a suchou směs promíchejte. Dále přidejte žloutky, máslo a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a v chladničce ho nechte odpočinout do druhého dne.
Druhý den nechte těsto povolit a odebírejte z něj kousky o váze 15 g. Z každého kousku těsta tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Druhým koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek. Koláčky vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte je 7 - 10 minut.
Než se koláčky upečou, připravte si marmeládu. K té přisypte moučkový cukr a vše důkladně promíchejte. Na koláčky jsem použila višňovou marmeládu.
Upečené koláčky nechte vychladnout a poté důlky vyplňte marmeládou. Marmeládu jsem přendala do cukrářského sáčku, abych neměla koláčky upatlané.
Takto připravené koláčky nechte zavadnout na vzduchu asi 1-2 dny. Následně je pocukrujte moučkovým cukrem a uchovejte v plechové dóze.