Husarské knoflíky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 vanilkového cukru
špetka soli
1 lžíce rumu
2 žloutky
200 g Hery
1/2 lžičky citronové kůry
rybízová marmeláda
Též se může přidat kakao, potom budou koláčky tmavé a důlky naplnit světlou polevou

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rum, žloutky a tuk. Vypracujeme těsto, které dáme do chladničky asi na 2 hodiny.

  2. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší díly a vyválíme z nich kuličky. Dáme je na plech, do středu každé kuličky uděláme koncem vařečky důlek.

  3. Pečeme při 180°C asi 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout. Do každého důlku dáváme lžičkou trochu marmelády nebo např. i nutelu, rozpuštěnou čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!