Husarské knoflíky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkového cukru
- špetka soli
- 1 lžíce rumu
- 2 žloutky
- 200 g Hery
- 1/2 lžičky citronové kůry
- rybízová marmeláda
- Též se může přidat kakao, potom budou koláčky tmavé a důlky naplnit světlou polevou
Postup Husarské knoflíky
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rum, žloutky a tuk. Vypracujeme těsto, které dáme do chladničky asi na 2 hodiny.
Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší díly a vyválíme z nich kuličky. Dáme je na plech, do středu každé kuličky uděláme koncem vařečky důlek.
Pečeme při 180°C asi 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout. Do každého důlku dáváme lžičkou trochu marmelády nebo např. i nutelu, rozpuštěnou čokoládu.