Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kuřecích jater
- miska čerstvých lišek
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g zauzené slaniny
- trochu drceného kmínu
- pepř
- 1 mladá větvička celerové natě
- pažitka
- trošku oleje
- sůl
Postup Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama
Postup přípravy receptu
-
Játra si propláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, lišky pokud jsou větší na menší kousky, slaninu na proužky, česnek na plátky a celerovou nať s pažitkou nakrájíme nadrobno.
Na pánev(dělala jsem na grilovací pánvi)si dáme olej spolu se slaninou, na olej dáme cibulku, kterou necháme osmažit do světlehnědé barvy, na ní přidáme játra na proužky, opékáme a stále mícháme.
Tak v polovině opékání přisypeme lišky, pepř, kmín, česnek a celerovou nať, opékáme dál, až jsou houby i játra pěkně měkké.
Nakonec játra osolíme, můžeme zacáknout trošku vodou a vmícháme pažitku.