Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích jater
miska čerstvých lišek
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g zauzené slaniny
trochu drceného kmínu
pepř
1 mladá větvička celerové natě
pažitka
trošku oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra si propláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, lišky pokud jsou větší na menší kousky, slaninu na proužky, česnek na plátky a celerovou nať s pažitkou nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánev(dělala jsem na grilovací pánvi)si dáme olej spolu se slaninou, na olej dáme cibulku, kterou necháme osmažit do světlehnědé barvy, na ní přidáme játra na proužky, opékáme a stále mícháme.

  3. Tak v polovině opékání přisypeme lišky, pepř, kmín, česnek a celerovou nať, opékáme dál, až jsou houby i játra pěkně měkké.

  4. Nakonec játra osolíme, můžeme zacáknout trošku vodou a vmícháme pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!