Domácí rybí salát ze sleďů
Recepty, SalátySuroviny
- 1 sklenice sleďů nebo zavináčů
- 2 - 3 šalotky
- 1 menší jablko
- 1 jarní cibulka
- 1 kelímek zakysané smetany
- + 2 PL majolky nebo tatarské omáčky
- sůl, pepř
- petrželka nebo pažitka
Postup Domácí rybí salát ze sleďů
Postup přípravy receptu
-
Ryby vyndáme z nálevu, odstraníme zeleninu a vše, co nám výrobci do zavináčů přidali. Zavináče zbavíme kůže.
Ryby pokrájíme na kostičky, stejně tak jako šalotky a jablko. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekané bylinky.
Doladíme solí, pepřem a zakysanou smetanou. Můžeme přidat i čerstvou majolku nebo domácí tatarskou omáčku a podáváme s pečivem.