Domácí čokoládové lanýže od evel

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 g whisky
20 g másla
175 ml smetany
15 g medu
200 g hořké čokolády
75 g mléčné čokolády
hořká čokoláda na namáčení
sezam
kakao
skořice na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu a med přivedeme k varu.

  2. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu s medem, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně promícháme.

  3. Připravíme si 2 plechy vyložené peč. papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe. Nevadí, že hromádky nejsou vzhledné. Dáme do lednice na 20min. I klidně déle, musí to být jako plastelína.

  4. Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku. Pracujeme rychle.

  5. Rozpustíme si hořkou čokoládu.

  6. Lanýž napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády.

  7. Rychle položíme do misky, ve které máme bud kakao, skořici nebo sezam.

  8. Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!