Domácí čokoládové lanýže od evel
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 g whisky
- 20 g másla
- 175 ml smetany
- 15 g medu
- 200 g hořké čokolády
- 75 g mléčné čokolády
- hořká čokoláda na namáčení
- sezam
- kakao
- skořice na obalení
Postup Domácí čokoládové lanýže od evel
Postup přípravy receptu
-
Smetanu a med přivedeme k varu.
Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu s medem, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně promícháme.
Připravíme si 2 plechy vyložené peč. papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe. Nevadí, že hromádky nejsou vzhledné. Dáme do lednice na 20min. I klidně déle, musí to být jako plastelína.
Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku. Pracujeme rychle.
Rozpustíme si hořkou čokoládu.
Lanýž napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády.
Rychle položíme do misky, ve které máme bud kakao, skořici nebo sezam.
Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.