Pomerančovo-kakaová granola
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 hrnky ovesných vloček
- 1 hrnek pomerančové šťávy (cca ze 2 velkých pomerančů)
- 1 hrnek lískových oříšků
- 1 hrnek sušených meruněk
- 6 lžic kokosového oleje
- 6 lžic třtinového cukru
- 3 lžíce hořkého kakaa
- kůra ze 2 velkých pomerančů
Postup Pomerančovo-kakaová granola
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, oloupané lískové oříšky, cukr, kakao a kůru z pomerančů.
Do menší misky vymačkáme šťávu z pomerančů a promícháme s kokosovým olejem.
Vlijeme do ovesné směsi a nejlépe rukou vše pořádně promícháme. Jakmile se všechny suroviny spojí přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše. Takto připravenou směs na granolu dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 160°C a pečeme cca 45 minut. Během pečení občas promícháme.
Po upečení nebude směs zcela suchá a křupavá, ale to vůbec nevadí. Vmícháme nakrájené sušené meruňky a necháme zcela vychladnout.
Po vychladnutí již bude granola krásně křupavá.
Vychladlou granolu přendáme do vzduchotěsné nádoby, kde nám vydrží i několik týdnů.