Pomerančovo-kakaová granola

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 hrnky ovesných vloček
1 hrnek pomerančové šťávy (cca ze 2 velkých pomerančů)
1 hrnek lískových oříšků
1 hrnek sušených meruněk
6 lžic kokosového oleje
6 lžic třtinového cukru
3 lžíce hořkého kakaa
kůra ze 2 velkých pomerančů

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, oloupané lískové oříšky, cukr, kakao a kůru z pomerančů.

  2. Do menší misky vymačkáme šťávu z pomerančů a promícháme s kokosovým olejem.

  3. Vlijeme do ovesné směsi a nejlépe rukou vše pořádně promícháme. Jakmile se všechny suroviny spojí přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše. Takto připravenou směs na granolu dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 160°C a pečeme cca 45 minut. Během pečení občas promícháme.

  4. Po upečení nebude směs zcela suchá a křupavá, ale to vůbec nevadí. Vmícháme nakrájené sušené meruňky a necháme zcela vychladnout.

  5. Po vychladnutí již bude granola krásně křupavá.

  6. Vychladlou granolu přendáme do vzduchotěsné nádoby, kde nám vydrží i několik týdnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!