Králičí zadělávaná polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

králičí skelet, droby, hlava, kosti
1 mrkev
1/4 celeru
1/2 pórku
1 cibule
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
snítka tymiánu
uvařené nudle do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit vše z králíka s kořením, solí, pórkem a polovinou zeleniny. Až polévka zavaří, sebereme pěnu. Vaříme do změknutí masa.

  2. Nakrájíme cibuli a zbytek zeleniny na kousky. Máslo necháme rozpustit, zpěníme cibuli přidáme mouku a restujeme. Zalijeme vývarem z králičích kostí.

  3. Promícháme, přidáme zbytek nakrájené zeleniny a vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme, přidáme pár lístků tymiánu. Nakonec zjemníme smetanou.

  4. Maso z kostí obereme a přidáváme na talíř společně s uvařenými nudlemi. Sypeme petrželkou, nebo pažitkou. Zaléváme horkou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!