Králičí zadělávaná polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- králičí skelet, droby, hlava, kosti
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 1 plná lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- snítka tymiánu
- uvařené nudle do polévky
Postup Králičí zadělávaná polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit vše z králíka s kořením, solí, pórkem a polovinou zeleniny. Až polévka zavaří, sebereme pěnu. Vaříme do změknutí masa.
Nakrájíme cibuli a zbytek zeleniny na kousky. Máslo necháme rozpustit, zpěníme cibuli přidáme mouku a restujeme. Zalijeme vývarem z králičích kostí.
Promícháme, přidáme zbytek nakrájené zeleniny a vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme, přidáme pár lístků tymiánu. Nakonec zjemníme smetanou.
Maso z kostí obereme a přidáváme na talíř společně s uvařenými nudlemi. Sypeme petrželkou, nebo pažitkou. Zaléváme horkou polévkou.