Králík v hořčično-smetanové omáčce s kapary

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g králičího masa bez kosti
50 g sušené šunky
dijonská hořčice
2 lžíce kaparů
200 ml smetany
2 lžíce mouky
drůbeží vývar
lžíce másla
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na dvě porce, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a upevníme špejlí nebo provázkem.

  2. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso zprudka opečeme, podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka.

  3. Hotové maso vyndáme a udržujeme v teple.

  4. V trošce vody rozmícháme mouku, masovou šťávu zahustíme a necháme cca 20 minut provařit.

  5. Omáčku zjemníme smetanou, vložíme kapary, necháme přejít varem a dochutíme solí a hořčicí.

  6. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!