Králík v hořčično-smetanové omáčce s kapary
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g králičího masa bez kosti
- 50 g sušené šunky
- dijonská hořčice
- 2 lžíce kaparů
- 200 ml smetany
- 2 lžíce mouky
- drůbeží vývar
- lžíce másla
- olej
- sůl
Postup Králík v hořčično-smetanové omáčce s kapary
Postup přípravy receptu
-
Maso rozdělíme na dvě porce, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a upevníme špejlí nebo provázkem.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso zprudka opečeme, podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka.
Hotové maso vyndáme a udržujeme v teple.
V trošce vody rozmícháme mouku, masovou šťávu zahustíme a necháme cca 20 minut provařit.
Omáčku zjemníme smetanou, vložíme kapary, necháme přejít varem a dochutíme solí a hořčicí.
Podáváme s těstovinami.