Křupavé koprové okurky
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g salátových okurek
- 2 lžíce jemně nasekaného kopru
- 3 utřené stroužky česneku
- lžička hořčičného semínka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octu
- 2-3 lžičky cukru
- lžička soli
Postup Křupavé koprové okurky
Postup přípravy receptu
-
Okurky omyjeme a i se slupkou nakrájíme podélně. Měkký střed vyřízneme a odstraníme. Okurku nakrájíme na klínky, lehce osolíme a necháme chvíli odležet.
Do uzavíratelné sklenice dáme olej, ocet, cukr, česnek, sůl a semínka. Sklenici uzavřeme a vše důkladně protřepeme. Okurky posypeme koprem a zalijeme nálevem. Promícháme a dáme na 20-30 minut do lednice.
Okurky jsou krásně křupavé, podáváme je jako přílohu k masu nebo jako chuťovku na osvěžení. Poměr octu, cukru a soli upravte podle svých chutí.