Žampionové rizoto
Recepty, HoubySuroviny
- 10 plátků slaniny, nakrájených na silnější proužky
- •300 g žampionů
- •2 lžíce slunečnicového oleje
- •1 velká cibule nasekaná najemno
- •3 stroužky česneku rozmělněné
- •300 g rýže
- •600 ml horkého zeleninového vývaru
- •100 g strouhaného eidamu
Postup Žampionové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá. Přendejte do misky a udržujte teplé.
Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení.
Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.