Plněný vepřový bok Stenly
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového boku
- sůl
- drcený kmín
- 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky či nahrubo
- 4 cibule nakrájené na čtvrtky
- nádivka:
- 1 lžíce másla či oleje
- 1 menší cibule nakrájená na jemno
- 5 plátků mortadely nakrájené na kostičky
- 2 poloviny naložené červené kapie nakrájené na kostičky
- 4 vejce
- hrneček strouhaného sýra např. Eidam
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup Plněný vepřový bok Stenly
Postup přípravy receptu
-
Do vepřového boku uděláme kapsu, na kůži nakrájíme mřížku, celý bok osolíme, pokmínujeme i uvnitř kapsy. Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme. Dáme na vytřený pekáč olejem a kolem poklademe cibuli a česnek.
Podlijeme vodou a přikryté pečeme při 200°C doměkka. Poté odklopíme a necháme zčervenat. V případě potřeby podléváme vodou.
Poté maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou nebo zaprášíme moukou a provaříme.Podáváme s bramborovou kaší.
Nádivku uděláme tak, že na rozehřáté máslo dáme usmažit cibulku dorůžova, pak přidáme mortadelu a prohřejeme. Přidáme vejce,osolíme a opepříme a necháme srazit. Necháme trochu prochladnout a přidáme sýr, kapii a petrželku.