Pantzarosalata - dvě varianty na řecký salát z červené řepy
Recepty, SalátySuroviny
- ingredience:
- 1 větší řepu
- 1 - 2 stroužky česneku
- hladkolistá petržel
- 1 polévková lžíce nasekaných ořechů (vlašské, pistácie nebo pinie)
- podle chuti vinný ocet
- citronová šťáva z citronu
- olivový olej
- 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu
- sůl
- Na pomazánku:
- 1 větší řepu
- 1 máslový toastový chleb
- 1 - 2 stroužky česneku
- 1 polévkové lžíce nasekaných ořechů (viz. výše)
- hladkolistá petržel
- vinný ocet nebo citronová šťáva
- olivový olej
- 1 polévková lžíce řeckého jogurtu
- sůl
Postup Pantzarosalata - dvě varianty na řecký salát z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Postup přípravy salátu: neoloupanou řepu na salát (i na pomazánku) uvaříme doměkka.
Necháme zchladnout a oloupeme.
Nakrájíme na plátky a poté na kostičky. Přihodíme posekané ořechy, nakrájenou petrželku, rozmačkaný česnek, ochutíme solí, octem a olejem.
Přimícháme jogurt a dobře promícháme.
Necháme uležet v lednici.
Postup přípravy pomazánky: uvařenou řepu nakrájíme do mixéru, natrháme k ní toast, přihodíme ořechy, česnek, petržel, přilijeme ocet a olej a vše rozmixujeme. Ne úplně na kaši, ale aby měla pomazánka trochu strukturu.
Nakonec osolíme a vmícháme lžíci jogurtu.