Mrkvová polévka s kedlubnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g mrkve
- 100 g kedlubny
- 1 cibule
- 20 g hladké mouky
- 20 g krup (rýže)
- 1 dcl smetany
- 1 žloutek
- bujón nebo masový vývar
- máslo
- zelená petrželová nať nebo kopr
Postup Mrkvová polévka s kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a kedlubnu, osmahneme, poprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme, přidáme kroupy a uvaříme doměkka.
Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek. Podáváme posypané nadrobno nasekaným koprem nebo zelenou petrželovou natí.