Krkovice ve svařáčku,s podušenou cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové krkovice silné 1,5cm
3 lžíce koření Svařák (Rojíkovo koření)
špetka soli
150 ml vody
dále budeme potřebovat
1 cm silný plátek másla
1 lžíce tmavého třtinového cukru
3 velké cibule nakrájené na tenké půlměsíčky
3 lžíce vody
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce sladké sojové omáčky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku se 150 ml vody dáme špetku soli, svařákové koření a slabým varem necháme 8 minut povařit. Poté vychladíme a do nálevu naložíme alespoň na 2 hodiny plátky krkovice.

  2. Naložené plátky z nálevu vytáhneme a dáme na dobře rozehřátou grilovací pánev. Na slabém plameni grilujeme z každé strany 8 minut.

  3. Mezitím na rozehřátý plátek másla dáme orestovat cukr. Přibližně po 2 minutách přidáme zesklovatět nakrájené cibule. Osolíme, opepříme a podlité vodou a limetkovou šťávou dusíme pod poklicí 8 minut.

  4. Poté přidáme sojovou omáčku, promícháme a prudkým varem necháme odpařit všechnu tekutinu. Podáváme společně s grilovanou krkovicí, kterou podle chuti můžeme na talíři přisolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!