Krkovice ve svařáčku,s podušenou cibulí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové krkovice silné 1,5cm
- 3 lžíce koření Svařák (Rojíkovo koření)
- špetka soli
- 150 ml vody
- dále budeme potřebovat
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžíce tmavého třtinového cukru
- 3 velké cibule nakrájené na tenké půlměsíčky
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- sůl
- mletý pepř
Postup Krkovice ve svařáčku,s podušenou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku se 150 ml vody dáme špetku soli, svařákové koření a slabým varem necháme 8 minut povařit. Poté vychladíme a do nálevu naložíme alespoň na 2 hodiny plátky krkovice.
Naložené plátky z nálevu vytáhneme a dáme na dobře rozehřátou grilovací pánev. Na slabém plameni grilujeme z každé strany 8 minut.
Mezitím na rozehřátý plátek másla dáme orestovat cukr. Přibližně po 2 minutách přidáme zesklovatět nakrájené cibule. Osolíme, opepříme a podlité vodou a limetkovou šťávou dusíme pod poklicí 8 minut.
Poté přidáme sojovou omáčku, promícháme a prudkým varem necháme odpařit všechnu tekutinu. Podáváme společně s grilovanou krkovicí, kterou podle chuti můžeme na talíři přisolit.