Stromečky s krémem - cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 210 g hladké mouky
- 1,5 lžíce kakaa
- 80 g moučkového cukru
- 150 g másla změklého
- 40 g vlašských ořechů
- studená voda - pokud je třeba
- Máslový krém:
- 200 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- Dále:
- 1,5 ks čokoládové polevy - ledové kaštany
- nebo bílá čokoládová poleva
- či bílková poleva
- a čokoládové zdobení - bílé nebo tmavé
- dortové zdobení z jedlého papíru - hvězdičky
- barevné kuličky - zlaté, stříbrné... jedlé!
Postup Stromečky s krémem - cukroví
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, mletých ořechů, másla, moučkového cukru a kakaa vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu proležet (nejlépe přes noc). Pokud se těsto drobí, přidáváme po lžičkách studenou vodu. Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta silný cca 2,5 mm. Vykrajujeme tvořítkem vánoční stromečky, ty přeneseme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 14 minut. Pak necháme zchladnout a nazdobíme.
Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny, naplníme si cukrářský sáček a krémem slepujeme stromečky. Můžeme mazat i nožem. Krémem slepené stromečky namáčíme do čokoládové nebo bílé polevy a zdobíme barevným sypáním nebo perličkami a zdobením z jedlého papíru.
V chladu necháme zatuhnout, stromečky uložíme do krabiček, prokládáme folií, skladujeme v chladu.