Stromečky s krémem - cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
1,5 lžíce kakaa
80 g moučkového cukru
150 g másla změklého
40 g vlašských ořechů
studená voda - pokud je třeba
Máslový krém:
200 g másla
150 g moučkového cukru
1 ks vanilkového cukru
Dále:
1,5 ks čokoládové polevy - ledové kaštany
nebo bílá čokoládová poleva
či bílková poleva
a čokoládové zdobení - bílé nebo tmavé
dortové zdobení z jedlého papíru - hvězdičky
barevné kuličky - zlaté, stříbrné... jedlé!

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mletých ořechů, másla, moučkového cukru a kakaa vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu proležet (nejlépe přes noc). Pokud se těsto drobí, přidáváme po lžičkách studenou vodu. Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta silný cca 2,5 mm. Vykrajujeme tvořítkem vánoční stromečky, ty přeneseme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 14 minut. Pak necháme zchladnout a nazdobíme.

  2. Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny, naplníme si cukrářský sáček a krémem slepujeme stromečky. Můžeme mazat i nožem. Krémem slepené stromečky namáčíme do čokoládové nebo bílé polevy a zdobíme barevným sypáním nebo perličkami a zdobením z jedlého papíru.

  3. V chladu necháme zatuhnout, stromečky uložíme do krabiček, prokládáme folií, skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!