Kančí guláš (Opilec)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg kančího masa
- 0,2 kg slanina
- 2 ks větší cibule
- 1 dl Rum
- 4 dl Červené víno
- 1 l hovězího bujónu nebo kančího vývaru
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup Kančí guláš (Opilec)
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky.
V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Cibuli necháme dojít do hněda jako na klasický guláš a přidáme maso i slaninu.
Po zatažení masa přilijeme Rum a 1 dl vína. a dusíme cca 20 minut kdy je skoro všechna tekutina pryč a omáčka je krásně tmavá a hustá.
Přilejeme zbytek vína a necháme cca 5 minut odpařit alohol.
Zalijeme vývarem a nechame ještě cca 20min. vařit než maso změkne (doba záleží na zvoleném mase).
Zahustíme jížkou a necháme posledních cca 5 min na zavaření jížky.