Kančí guláš (Opilec)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg kančího masa
0,2 kg slanina
2 ks větší cibule
1 dl Rum
4 dl Červené víno
1 l hovězího bujónu nebo kančího vývaru
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky.

  2. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.

  3. Cibuli necháme dojít do hněda jako na klasický guláš a přidáme maso i slaninu.

  4. Po zatažení masa přilijeme Rum a 1 dl vína. a dusíme cca 20 minut kdy je skoro všechna tekutina pryč a omáčka je krásně tmavá a hustá.

  5. Přilejeme zbytek vína a necháme cca 5 minut odpařit alohol.

  6. Zalijeme vývarem a nechame ještě cca 20min. vařit než maso změkne (doba záleží na zvoleném mase).

  7. Zahustíme jížkou a necháme posledních cca 5 min na zavaření jížky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!