Cizrna v kokosovém mléce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 275 g brambor (nakrájených na 1 cm kostičky)
- 250 ml horké vody
- 400 g konzervované cizrny scezené a propláchnuté
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžička soli
- 2 lžičky slunečnicového oleje
- 4 stroužky česneku nakrájené nadrobno nebo propasírované
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kajenského pepře
- šťáva z 1/2 citronu
- vařená rýže Basmati k servírování
Postup Cizrna v kokosovém mléce
Postup přípravy receptu
-
Dejte brambory do středně velkého hrnce s horkou vodou. Přiveďte k varu, poté snižte oheň na středně nízký stupeň, zaklopte a vařte 6-7 minut. Přidejte cizrnu a vařte nezaklopené 3-4 minuty, dokud nejsou brambory měkké.
Přidejte kokosové mléko a sůl a na mírném ohni přiveďte k varu.
) Mezitím, rozehřejte malou pánvičku na mírném ohni, poté přidejte olej. Přidejte česnek a vařte, často promíchejte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte koriandr, kurkumu a kajánský pepř a vařte za stálého míchání 25-30 sekund.
Přelijte tento aromatický olej k cizrně. Přidejte citronovou šťávu a sundejte z hořáku. Podávejte s rýží.