Vánoční stromečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
20 g mletých vlašských ořechů
2 žloutky
140 g Hery
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
Dohotovení:
máslový krém
marmeláda červená (já použila rybízovo-ostružinovou)
cukr na posypání
cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.

  2. Vyválíme placku a vykrajujeme 4 velikosti hvězdiček. Upečeme ve středně vyhřáté troubě (160°C). Po vychladnutí slepujeme krémem od největší hvězdičky po nejmenší. Ozdobíme a pocukrujeme.

  3. Máslový krém obarvíme marmeládou na růžovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!