Kávové vějířky s kofilovou nádivkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
225 g hladké mouky
75 g práškového cukru
120 g hery
1 žloutek
2 KL instantní kávy - prášek
Nádivka:
50 g piškotů
1 čokoláda Kofila
100 ml silné uvařené instantní kávy
rum (nemusí být)
Poleva:
50 g marcipánové polevy v prášku (Vitana)
uvařená káva
hoblinky Kofily

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne. Druhý den povolené těsto vyválíme na plát cca 3-4 mm, vykrajujeme libovolné tvary, uložíme na suchý plech a upečeme při180 st. jen do mírného zrůžovění.

  2. Mezi tím pomeleme piškoty, nakrouháme Kofilu, promícháme a zalijeme horkou kávou. Horká káva čokoládu hezky rozpustí, přidáme trošičku rumu a umícháme roztíratelnou nádivku. Kdo má rád sladší, může podle chuti přisladit.

  3. Upečené a vychlazené tvary po dvou slepíme nádivkou. Odváženou polevu zalijeme zbylou vychlazenou kávou (2-3 PL) umícháme hladkou polevu, štětečkem cukroví potřeme a ozdobíme hoblinkami Kofily. Hotové cukroví necháme zaschnout a uložíme na chladné místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!