Divoké srdce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřová srdce (já použila kančí)
- pořádnou hrst sušených lesních hub
- 10 kuliček jalovce
- drcený kmín
- čerstvý tymián
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- sůl
- olej
- hladká mouka
Postup Divoké srdce
Postup přípravy receptu
-
Houby si předem namočíme do vlažné vody.
Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.
V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.
Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.
Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.
Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.
Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.