Divoké srdce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřová srdce (já použila kančí)
pořádnou hrst sušených lesních hub
10 kuliček jalovce
drcený kmín
čerstvý tymián
majoránka
2 stroužky česneku
2 dcl červeného vína
sůl
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Houby si předem namočíme do vlažné vody.

  2. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.

  3. V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.

  4. Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.

  5. Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.

  6. Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.

  7. Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!