Cuketový krém s bílkovými nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g mladá cuketa s nevyvinutými semínky
2 nové brambory
1/2 cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce másla
500 ml voda vývar
necelých 1000 ml mléka
200 ml šlehačky
sůl
na nudle:
2 bílky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na masle oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, pridáme pokrájané zemiaky a cuketu, neošúpanú, len pokrájanú. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.

  2. Tyčovým mixérom rozmixujeme, vlejeme mlieko a šľahačku, minútu prevaríme a dochutíme. Ak máme, dáme aj kôpor.

  3. Servírujeme s bielkovými rezancami: 1 bielok v miske rozšľaháme vidličkou a vlejeme na panvicu s olejom, opečieme z jednej strany, potom z druhej strany. (Niečo ako omeleta, potrebovala som spotrebovať bielky z pečenia.) To isté spravíme z druhého bielka. Potom tenkú placičku zvinieme a nakrájame na prúžky asi 1 cm široké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!