Snadný broskvový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
100 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
horká voda (cca 3 lžíce)
2 lžíce oleje
Tvarohový krém:
750 g měkkého tvarohu já dávám tučný
3 ztužovače šlehačky
med (cukr, sladidlo - strašně nerada udávám množství, protože každý má rád jinak, já třeba přeslazené nesnáším, na 750g tvarohu dávám cca 2 polévkové lžíce cukru)
1 velká plechovka broskví

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a lehce vmícháme do vajec.

  2. Pečeme v olejem vymazané formě, na dno dávám pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby, na 150°C cca 30 min. Troubu otvíráme nejdříve po 15ti min., aby těsto nespadlo. Jestli je upečené kontrolujeme klasicky špejlí.

  3. Hotový korpus necháme vychladnout, pak 2x opatrně prokrojíme.

  4. Tvaroh vyšleháme se ztužovači, které přidáváme postupně. Osladíme dle chuti. Přidáme 1/2 broskví nakrájených na kostičky, ty vmícháme už jen zlehka. Promažeme korpus, poskládáme na sebe, pomažeme i vršek dortu a poklademe zbytkem broskví nakrájených na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!