Kapustový guláš

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

střední hlávka kapusty
1 větší cibule
1 lžíce sádla
2 klobásy nebo špekáčky na kousky
4 brambory (na kostky)
4 stroužky česneku
hl. mouka
červená paprika
kmín
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na proužky, cibuli na drobno. Kapustu, klobásu a brambory zalijeme vodou tolik, aby byla zároveň s kapustou. Okořeníme a vaříme do poloměkka.

  2. Mezitím usmažíme na sádle cibuli do zlaté barvy. Přidáme papriku a po té mouku. Vzniklou jíšku přidáme do vařící kapusty a společně dovaříme do měkka.

  3. Před koncem vaření přimícháme utřený česnek a dochutíme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!