Polentové krokety s krkovicí a dýňovo-mrkvovým pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
1 máslová dýně
5 větších mrkví
1 čajová lžička nasekané petrželky
kousek másla
Polentové knedlíčky:
125 g polenty
500 ml plnotučného mléka
1/2 čajové lžičky růžové himalájské soli

Postup přípravy receptu

  1. Mléko se solí přivedeme k varu a přisypeme polentu. Za stálého míchání umícháme hustou kaši. Vypneme a necháme vychladnout.

  2. Oloupeme máslovou dýni a nakrájíme na větší kostky, to samé uděláme s mrkví a společně vložíme do nádobky parního hrnce.

  3. Polentová kaše mezitím vychladla, tak si ukoulíme krokety. Připravíme si pekáč, který zastříkneme olejem aby byl pečlivě vymaštěný a vložíme krokety, kterými následně zakvrdláme, aby se olejem obalily. Neměly by být jedna přes druhou, chce to prostor, aby se k sobě vzájemně nepřichytily. A můžeme si rozpálit troubu.

  4. Plátky krkovičky řádně naklepeme z obou stran a zlehka posolíme. Vložíme do misky parního hrnce, aby se udržela šťáva a tu vložíme do nádoby parního hrnce. Já mám parní hrnec, kde jsou nádoby vedle sebe, takže postavení je individuální.

  5. Mrkev s dýní i krkovičku zapneme v parním hrnci na 45 minut a zhruba po 10 minutách dáme péct do trouby krokety na 200° hezky do zlatova.

  6. Jakmile je parní hrnec hotov, dáme si krkovičku i se šťávou na pánev, zprudka zasmažíme na másle a posypeme petrželkou. Mezitím si přendáme mrkev s dýní do vyšší nádoby, přidáme trochu másla a rozmixujeme na pyré. Krokety by už měly být též hotové, takže vše společně dáme na talíř a můžeme si začít pochutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!