Cuketová pizza přirozeně bezlepková
Recepty, PizzySuroviny
- 1 velká cuketa (cca 700 g)
- 2 vejce
- 2 lžíce ovesných vloček
- himalájská sůl, pepř, grilovací koření
- 1 balení mozzarella light
- 70 g rajčatového protlaku
- 100 g krůtí šunky
- 2 velká rajčata
- 1 menší cibule
- bazalka
Postup Cuketová pizza přirozeně bezlepková
Postup přípravy receptu
-
Cuketu bez slupky nastrouháme na hrubo a lehce posolíme. Zhruba za 10 minut slijeme z cukety vodu a pořádně ji vyždímáme. Přidáme dvě vejce, ovesné vločky, sůl, pepř a trochu grilovacího koření. Promíchanou směs naneseme na pečící papír do tvaru pizzy a dáme do trouby na 180 ºC na 10-15 minut.
Předpečený korpus potřeme protlakem, přidáme šunku, plátky rajčat, kolečka cibule a jako poslední plátky mozzarelly. Posypeme bazalkou a dáme zapéct, dokud se sýr nerozteče. Ideální večeře či oběd.