Cuketová pizza přirozeně bezlepková

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 velká cuketa (cca 700 g)
2 vejce
2 lžíce ovesných vloček
himalájská sůl, pepř, grilovací koření
1 balení mozzarella light
70 g rajčatového protlaku
100 g krůtí šunky
2 velká rajčata
1 menší cibule
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu bez slupky nastrouháme na hrubo a lehce posolíme. Zhruba za 10 minut slijeme z cukety vodu a pořádně ji vyždímáme. Přidáme dvě vejce, ovesné vločky, sůl, pepř a trochu grilovacího koření. Promíchanou směs naneseme na pečící papír do tvaru pizzy a dáme do trouby na 180 ºC na 10-15 minut.

  2. Předpečený korpus potřeme protlakem, přidáme šunku, plátky rajčat, kolečka cibule a jako poslední plátky mozzarelly. Posypeme bazalkou a dáme zapéct, dokud se sýr nerozteče. Ideální večeře či oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!