Vepřové plátky chutné a osvěžující svou chutí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4-5 plátků vepřové kýty nebo kotlety
- 2-3 plátky anglické slaniny
- 3-4 cibule
- 3 rajčata
- 1 paprikový lusk
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sušené hlívy ústřičné
- 1 lžíce solamylu
- 400 ml masového vývaru, stačí masox
- 50 ml 31% smetany, nebo kysané-zase má pokrm jinou chuť
- 1 lžičku oregana
- pepř
- olej
- sůl
Postup Vepřové plátky chutné a osvěžující svou chutí
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poskládáme na sebe a necháme odpočívat. Zatím si připravíme a omyjeme rajčata, papriku, cibule oloupeme a vše nakrájíme na kolečka.
Na hlubší pánev dáme olej a když je horký osmahneme zprudka po obou stranách plátky a když jsou hotové, vyndáme je na talířek. Na stejný olej nasypeme cibuli s nakrájenou slaninou na proužky, necháme osmahnout dorůžova a pak dáme rajčata, papriku, posypeme oreganem a sušenou hlívou.
Osmahneme, přikryjeme a chvíli dusíme. Ve vývaru si rozmícháme rajčatový protlak, zalijeme zeleninu, promícháme, vrátíme osmažené vepřové plátky a dusíme dál do doby kdy vše změkne (zelenina nesmí být úplně rozvařená).
Dál si ve smetaně rozpustíme solamyl a pokrm zahustíme chvilkovým povařením, můžeme dosolit a pak už můžeme stolovat.