Cuketová hořčice

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1000 g cukety
5 stroužků česneku
1 - 2 feferonky
80 g třtinového cukru
20 g mořské soli
bílý pepř (čerstvě mletý)
100 ml olivového oleje
70 ml vinného octa
200 g dijonské hořčice (Amora)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá:-) Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu.

  2. Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a přidáme k cuketě. Přidáme i zbytek surovin, promícháme a na velkém plameni přivedeme k bodu varu. Poté intenzitu plamene snížíme na minimum, přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání dusíme cca hodinu.

  3. Po uplynulé době dušení horkou směs pomixujeme ponorným mixérem, já nemixovala úplně dohladka, mám raději rustikální podobu a za pomocí nalívátka přemístíme do sklenic se šroubovacími uzávěry, pořádně (suchá) víčka uzavřeme.

  4. Sterilizujeme při teplotě 90°C 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!