Cuketová hořčice
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1000 g cukety
- 5 stroužků česneku
- 1 - 2 feferonky
- 80 g třtinového cukru
- 20 g mořské soli
- bílý pepř (čerstvě mletý)
- 100 ml olivového oleje
- 70 ml vinného octa
- 200 g dijonské hořčice (Amora)
Postup Cuketová hořčice
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá:-) Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu.
Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a přidáme k cuketě. Přidáme i zbytek surovin, promícháme a na velkém plameni přivedeme k bodu varu. Poté intenzitu plamene snížíme na minimum, přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání dusíme cca hodinu.
Po uplynulé době dušení horkou směs pomixujeme ponorným mixérem, já nemixovala úplně dohladka, mám raději rustikální podobu a za pomocí nalívátka přemístíme do sklenic se šroubovacími uzávěry, pořádně (suchá) víčka uzavřeme.
Sterilizujeme při teplotě 90°C 15 minut.