Čokoládový košíček
Recepty, CukrovíSuroviny
- Korpus:
- - necelý šálek lískové mouky
- - cca 0,5 šálku datlí
- trocha vody
- - 1 lžíce kakaa
- Vnitřní poleva:
- - 1/2 šálku najemno rozemletých kešu oříšků
- - dužina z jednoho vanilkového lusku
- - 2 lžíce agáve
- - 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
- - 2 lžíce kakaového másla (rozpuštěného)
- Čokoláda
Postup Čokoládový košíček
Postup přípravy receptu
-
Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme ztuhnout.
Suché kešu oříšky rozemeleme na jemný prášek a smícháme s ostatními ingrediencemi a metličkou pořádně promícháme. Plníme jím formičky s korpusem do poloviny.
Čokoládu rozpustíme a doplníme jí formičky s korpusem a karamelovým krémem.
Vše necháme ztuhnout v lednici nebo venku (díky skoro mrazivému počasí je to možné) alespoň na půl hodinky. Pak ozdobíme a podáváme:-).