Čokoládové suflé dobré

Recepty, Moučníky

Suroviny

210 g hořké čokolády (70%)
40 g másla a trochu na vymazání formiček
110 g cukr krupice
3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
2 polévkové lžíce hladké mouky
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Zahřejte vodu v hrnci a v míse rozpusťte čokoládu.

  2. V další míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády.

  3. Naplňte formičky. Očistěte ušpiněné okraje a dejte péci. Pečte na pekáči asi 9-10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte. Můžete polít horkým ovocem a ozdobit mátou. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!