Čokoládové suflé dobré
Recepty, MoučníkySuroviny
- 210 g hořké čokolády (70%)
- 40 g másla a trochu na vymazání formiček
- 110 g cukr krupice
- 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- moučkový cukr na posypání
Postup Čokoládové suflé dobré
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Zahřejte vodu v hrnci a v míse rozpusťte čokoládu.
V další míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády.
Naplňte formičky. Očistěte ušpiněné okraje a dejte péci. Pečte na pekáči asi 9-10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte. Můžete polít horkým ovocem a ozdobit mátou. Přeji dobrou chuť.